• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcel Kittel voor Giro: "Ik voel me sterk en heb veel vertrouwen"

  Marcel Kittel (27) voelt zich goed en kijkt uit naar zijn tweede Giro.

  Marcel Kittel moet Etixx-Quick Step aan ritzeges helpen in de Giro. Bij zijn eerste deelname (2014) kwam hij twee keer als eerste over de streep in de Italiaanse rittenkoers. Dit jaar hoopt hij dat aantal aan te dikken.

  "Toen we het parcours van de Giro onder de loep namen, zagen we dat er veel sprintmogelijkheden zijn", vertelde Marcel Kittel daags voor de start van de Giro. "Daarom wou ik hier opnieuw graag deelnemen."

  De Duitser van Etixx-Quick Step reed een sterk voorjaar en won zeven keer. "Dit was mijn beste voorjaar ooit. Ik voel me goed, heb vertrouwen en mik nu op ritzeges in de Giro. Ik voel me sterk en het voorjaar heeft me vertrouwen gegeven."

  Kittel heeft geen specifieke doelen vooropgesteld. Een goed gevoel is belangrijker dan het resultaat. "Ik kijk zoals altijd niet naar het aantal overwinningen, maar ik wil dag per dag kijken wat er mogelijk is en met een goed gevoel naar huis gaan."