• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Geloof dat ik een kans maak in het BK op de weg"

  Wout van Aert is gezond ambitieus voor het BK op de weg.

  Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert legt momenteel op Mallorca de fundamenten voor een nieuw seizoen. Van Aert zal de komende weken ook enkele wedstrijden op de weg rijden, waaronder het Belgisch kampioenschap aan de Lacs de L'Eau d'Heure. En daarvoor is hij gezond ambitieus.

  Wout van Aert legt er in Mallorca samen met zijn ploegmaats stevig de pees op. Ploegleider Niels Albert bevestigt in Het Laatste Nieuws dat zijn poulain z'n zinnen gezet heeft op het BK. "Hij rijdt weer rap. Dat de Boonens en Van Avermaets van deze wereld maar opletten", waarschuwt hij.

  Van Aert zelf doet niet echt de moeite om de krasse uitspraak van zijn ploegleider te relativeren. "De omloop moet met in elk geval liggen. Niet te gemakkelijk en een licht hellende aankomststrook. Waarom zou ik er geen doel van maken?", vraagt hij zich af.

  "Ik zeg niet dat ik Belgisch kampioen zal worden, maar ik geloof dat ik een kans maak. Het is ook een doel zonder stress. Ik heb nog niets bewezen op de weg, dus ik heb niks te verliezen."

  "Vanaf nu zal ik gericht naar het BK toewerken. Na een paar kermiskoersen rijd ik de Ronde van België, de ZLM-Toer en Halle-Ingooigem. Een betere voorbereiding kan ik me niet wensen. In het eerste deel van mijn zomerseizoen wil ik afzien en mijn grenzen verleggen. En ik stel mij één doel: het BK."

  "Of ik ook nu met mijn mental coach zal samenwerken? Dat hangt af van mijn prestatie in de Ronde van België. Eén maand voor het BK ben je best ook al op niveau. Als ik daar uit de wielen gereden word, krijgen we een ander verhaal. Maar ik hoop van niet."

  Wout van Aert en zijn ploegmaats op Mallorca: