• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal wil Giro-sprintzeges met Greipel: "Zie zestal kansen"

  Greipel: "Zie een negental concurrenten."

  In de Giro wil Lotto-Soudal met André Greipel voor ritzege(s) gaan. Maar ook in de andere ritten wil de ploeg, waar Monfort op een goed klassement mikt, zich tonen. "We hebben vrijbuiters die mogen meegaan in ontsnappingen", klinkt het.

  André Greipel won bij zijn drie vorige Giro-deelnames telkens een rit. Dat wil de 33-jarige Duitser graag herhalen. En hij ziet voldoende kansen.

  "Ik zie zes à zeven mogelijkheden op een massasprint", zegt Greipel. "Het komt erop aan om een van die kansen te benutten."

  "Zaterdag en zondag eindigt de etappe wellicht al met een massasprint. Het zou mooi zijn om, net als in de Tour vorig jaar, al in het Nederlandse openingsweekend te triomferen."

  Makkelijk wordt het niet. "Ik zie een negen à tien renners die kunnen meesprinten om de zege. Er is niet alleen Kittel, er treedt een nieuwe generatie op het voorplan. Maar ik wil me ook tonen, hoor."

  Greipel wil in de Giro een teleurstellend voorjaar doorspoelen. "Eerlijk, het was mijn slechtste voorjaar. Maar ik wil nu vooruit kijken. Er komen nieuwe kansen en hopelijk blijf ik nu wel recht."

  Sergeant: "Vrijbuiters en Monfort voor klassement"

  Lotto-Soudal staat vrijdag met vijf Belgen en drie buitenlanders aan de Giro-start. "We hebben een sterke ploeg", zeggen sportief manager Marc Sergeant en ploegleider Bart Leysen.

  "We starten met verschillende types, waardoor we bijna in iedere rit uit de voeten kunnen. We hebben een aantal vrijbuiters die mee mogen gaan in de ontsnappingen."

  Maxime Monfort mag op een goed klassement mikken. "Voor hem zal het erop aan komen om in de cruciale etappes zo lang mogelijk aan te klampen en zo weinig mogelijk tijd te verliezen in de tijdritten."

  "Vorig jaar werd Monfort 16e in de eindstand. Dit jaar zullen we proberen om minstens even goed te doen."

  "Jelle Vanendert en Tim Wellens zullen uitgespeeld worden in etappes met een lastige finale. Ze kunnen proberen om Maxime zo lang mogelijk bij te staan. Maar ze zullen zeker hun kans mogen gaan."