• home
 • video
 • pas verschenen

  Schurter wint eerste WB-manche van het jaar, Van der Poel 32e

  Nino Schurter viert zijn zege in Cairns.

  Wereldkampioen Nino Schurter is uitstekend begonnen aan het nieuwe Wereldbeker-seizoen. De Zwitser was in Cairns (Aus) de sterkste in de eerste manche. Mathieu van der Poel finishte op de 32e plaats.

  Onder impuls van een sterke Schurter ontstond al vroeg in de wedstrijd een klein groepje. De Zwitser kreeg Flückiger, Marotte en McConnell mee in zijn zog. Flückiger bleef nog het langst in het zog van Schurter, maar moest uiteindelijk ook plooien voor het beukwerk van zijn landgenoot.

  Marotte profiteerde nog van een foutje van Flückiger en kon zo de tweede plaats pakken. Absalon, die in de beginfase van de wedstrijd kreeg af te rekenen met een lekke band, werd na een geweldige inhaalrace nog derde.

  Veldrijder Mathieu van der Poel was er ook bij in Australië. De Nederlander reed zijn eerste WB-wedstrijd in het mountainbike en moest vrede nemen met de 32e plaats, op 4'25" van winnaar Schurter, die zijn 18e WB-zege boekte.

  "Het is leuk om met een overwinning aan het seizoen te beginnen. Ik was goed gestart en door de lekke band van Absalon zat ik voorin in een zetel. Julien reed een geweldige inhaalrace, maar ik heb gewoon versneld toen hij kwam opzetten. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden", zegt winnaar Schurter.

  Van der Poel: "Zonde van mijn lekke band"

  Mathieu van der Poel was ietwat ontgoocheld met zijn 32e plaats. "Ik moest van ver vertrekken, maar kon aanvankelijk goed opschuiven. Ik voelde me ook best goed", vertelt de Nederlander aan mountainbike.be.

  "Twee ronden voor het einde reed ik lek en mijn wiel was ook stuk. Ik had bewust wat reserve ingebouwd voor het slot. Enkele jongens begonnen erdoor te zitten. Met wat meer geluk was mijn doel, een plek in de top 16, haalbaar geweest. Zonde, want anders had ik in Albstadt vanaf de tweede rij kunnen starten."

  Uitslag
  1.Nino Schurter (Zwi)in 1u27'44"
  2.Maxime Marotte (Fra)op 3"
  3.Julien Absalon (Fra)27"
  4.Mathias Flückiger (Zwi)39"
  5.Florian Vogel (Zwi)47"
  6.Lars Forster (Zwi)52"
  32.Mathieu van der Poel (Ned)4'25"
  Wereldbeker 2017
  datumwedstrijdwinnaar
  21/05Nove Mesto (Tsj)Schurter
  28/05Albstadt (Dui)Schurter
  02/07Vallnord (And)Schurter
  09/07Lenzerheide (Zwi)Schurter
  06/08Mont-Saint-Anne (Can)Schurter
  27/08Val di Sole (Ita)Schurter