• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Straf hoe Valverde de patron van Movistar blijft"

  Valverde won woensdag zijn vierde Waalse Pijl.

  0 / 0
  Alejandro Valverde bombardeerde zichzelf met een vierde zege in de Waalse Pijl meteen ook tot topfavoriet voor Luik-Bastenaken-Luik. "Ik ben een enorme fan van Valverde", vertelde Tom Boonen in Extra Time Koers. Michel Wuyts: "Valverde is een rastalent."

  "Ik verdenk Valverde ervan dat hij in de slotmeters van de Waalse Pijl al bezig was met Luik-Bastenaken-Luik. Hij levert het bewijs dat het veel te vroeg is om op je 35e te stoppen", vertelde Michel Wuyts in Extra Time Koers met een duidelijke knipoog naar Tom Boonen.

  Wat is het geheim van Alejandro Valverde? "Ik denk dat hij gewoon die motivatie in zich heeft. Dat is nu eenmaal wat hij het beste kan. Hij is een rastalent."

  "Het is doodjammer dat hij genoemd is in de zaak-Fuentes. Hij heeft er 18 maanden voor moeten brommen. Maar hoe hij dan teruggekomen is, is een bewijs van talent."

  "Het strafste aspect is de manier waarop hij de patron blijft van Movistar", zegt Wuyts. "Ik heb hem tijdens de Vuelta al een paar keer op hotel gezien en iedereen binnen die ploeg past zich aan Valverde aan."

  "Iedereen wacht tot Valverde een ijsje bestelt. Dan zie je die kopjes gaan: geef mij ook maar een ijsje. Dan haalt Valverde een koffietje en dan doen de ploegmaats dat ook. Hij is de patron. Er mag een Quintana of Visconti bij zijn, dat telt niet."

  Boonen: "Hij is de beste renner van onze generatie"

  "Ik ben een enorm fan van Valverde", zegt leeftijdsgenoot Tom Boonen. "Hij is de beste renner van onze generatie. Als je zijn palmares bekijkt in verschillende type wedstrijden... Het is onwaarschijnlijk dat je zoiets tegenwoordig nog kunt."

  Mogen we Valverde dan al opschrijven voor Luik-Bastenaken-Luik? "Ik vrees dat er weinig renners iets tegen hem kunnen doen", voorspelt Boonen.

  "Het zal niet gemakkelijk worden om hem te kloppen", vult Greg Van Avermaet aan. "Die koers ligt hem perfect en hij is heel sterk."

  "Een stukje alpinisme": Michel Wuyts beschrijft de beklimming van Valverde in Hoei

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time Koers