• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tim Wellens: "Wie Valverde klopt, wint Luik-Bastenaken-Luik"

  "Luik-Bastenaken-Luik is een heroïsche koers"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Luik-Bastenaken-Luik is een heroïsche koers"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zondag krijgt Tim Wellens een laatste kans om zijn klassieke voorjaar extra glans te geven. Lotto-Soudal duidt Wellens aan als kopman. "De voorbije wedstrijden reed ik goed, alleen een goed resultaat ontbrak. Zondag wordt het alles of niets."

  In de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl toonde Wellens zijn goede conditie, maar zijn aanvalslust werd niet beloond. Wordt "wachten" meer dan afgelopen week het codewoord in Luik?

  "Als ik wacht tot de laatste 200 meter, win ik niet. Maar ik moet wel zo lang mogelijk wachten en dan toeslaan op het juiste moment. Als ik goede benen heb tenminste."

  "Luik-Bastenaken-Luik is een heel andere wedstrijd dan de Amstel. Luik-Bastenaken-Luik is meer een afmattende wedstrijd en een monument. Alle hellingen in L-B-L zijn langer en steiler. De wedstrijd is gewoon veel lastiger."

  Om de spankracht nog wat op te drijven, wordt dit jaar voor de eerste keer de Côte de la rue Naniot opgereden: een helling van 600 meter kasseien op drie kilometer van de finish.

  "Het is niet mijn favoriete helling", zegt Wellens. "Ik ben de helling de laatste weken nog gaan verkennen. Ik denk niet dat daar het verschil gemaakt zal worden, maar er kunnen wel extra renners gelost worden. Dan gaan we met minder naar de streep en wordt de kans voor aanvallers groter."

  "De voorbije wedstrijden reed ik goed, alleen een goed resultaat ontbrak. Zondag wordt het alles of niets. Wie Valverde kan kloppen wint, denk ik. Daar komt het wel een beetje op neer. Wie de Waalse Pijl wint is de beste en die conditie verlies je niet in een paar dagen."

  "Mijn reactie na Waalse Pijl was een samenloop van omstandigheden"

  Na de Waalse Pijl reageerde Wellens geprikkeld. "Ik had liever niet aangevallen, maar als ik het niet doe, krijg ik weer commentaar van de ploegleiding." Woorden die Wellens nu betreurt.

  "Ik was vooral ontgoocheld omdat de wedstrijd niet was gelopen zoals ik had gehoopt. Ik had ook problemen in het begin van de wedstrijd die voorkomen konden worden. Het was die samenloop van omstandigheden waardoor ik zo reageerde."

  "Ik moest eigenlijk niet aanvallen. De ploegleiding heeft gezegd dat we met drie mochten wachten tot de Muur van Hoei. Wat deze keer de strategie wordt? Daar moet nog over gesproken worden."

  De plooien met de ploeg zijn ondertussen helemaal glad gestreken. "Tim heeft de voorbije wedstrijden getoond dat hij de beste is", zei Marc Sergeant. "Tim heeft zich in de Waalse Pijl uit zijn kot laten lokken. Maar de neuzen staan nog altijd in dezelfde richting hoor."