• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Hebben bondgenoten nodig om finale vroeg te openen"

  Marc Sergeant rekent op meerdere kopmannen.

  Lotto-Soudal hoopt met Tim Wellens, Jelle Vanendert en Tony Gallopin te schitteren in de Amstel Gold Race. "Vorig jaar lieten we BMC de wedstrijd bevriezen. Daar hebben we ons toen te snel bij neergelegd, maar dat zal zondag niet meer gebeuren", voorspelt ploegmanager Marc Sergeant.

  "Koers hard maken"

  "We hebben de renners om de koers hard te maken", vertelt Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant. "Het is belangrijk dat we een goed plan hebben en in de finale moeten de renners het juiste moment aanvoelen."

  "Voor ons zou het goed zijn als de finale vroeg losbarst. Maar daarvoor hebben we wel bondgenoten nodig en dat is altijd afwachten. Vorig jaar lieten we BMC de wedstrijd bevriezen. Daar hebben we ons toen eigenlijk te snel bij neergelegd. Dat zal zondag niet meer gebeuren."

  Tim Wellens is een van de spitsen bij de Belgische formatie. "Tim heeft in de Brabantse Pijl laten zien dat hij heel goed is. Hij is weer een jaar sterker, zowel mentaal als fysiek."

  "Ik zou van Tim de komende koersen graag een mooi resultaat zien. Hij is een van de afwerkers binnen onze ploeg. Bovendien durft hij te wringen en kan hij zich positioneren. Dat is in de Amstel belangrijk."

  "Wat als Roelandts zondag nog kan meesprinten?"

  Naast de klimmers doet Lotto-Soudal zondag ook een beroep op Jürgen Roelandts en Tiesj Benoot, twee specialisten van het Vlaamse werk. "Met hun aanwezigheid is onze ploeg sterker in de breedte", legt Sergeant uit.

  "Roelandts bracht Tim vorig jaar perfect in positie bij het begin van de laatste beklimming van de Cauberg. En wat als Roelandts standhoudt en nog kan meesprinten?"

  "Het is ook goed om Tiesj erbij te hebben. Dit werk moet hem ook liggen. Ik zie hem zondag een goeie koers rijden."