• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert wint in Bretagne: "Draag zege op aan Antoine en Daan"

  Planckaert volgt landgenoot De Troyer op in de Finistère.

  Voor het derde jaar op een rij is een Belg met de zegebloemen aan de haal gegaan in de Tour du Finistère. Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) had de snelste benen in een groepssprint. Onze 27-jarige landgenoot volgt op de erelijst Tim De Troyer op. Twee jaar geleden stond de betreurde Antoine Demoitié op het hoogste schavotje.

  Baptiste Planckaert was in de wolken met zijn triomf. "Dit is de mooiste zege uit mijn carrière", reageerde Planckaert. "Ik ben heel tevreden over het werk van mijn ploegmaten. Ik draag deze overwinning op aan Daan Myngheer en Antoine Demoitié."

  Tour du Finistère (1.1)

  01. Baptiste Planckaert - 192,9 km in 4u34'55"
  02. Samuel Dumoulin (Fra) - zelfde tijd
  03. Alexandre Geniez (Fra)
  04. Julien Simon (Fra)
  05. Romain Feillu (Fra)
  06. Olivier Pardini
  07. Maxime Vantomme
  08. Lilian Calmejane (Fra)
  09. Maxime Renault (Fra)
  10. Armindo Fonseca (Fra)

  Video: Planckaert knalt naar de zege