• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke over toekomst: "Ploeg wil niet van me af"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De voorbije dagen regende het speculaties over de toekomst van Sep Vanmarcke. De kopman van LottoNL-Jumbo probeerde in Extra Time Koers duidelijkheid te scheppen. "De ploeg heeft me na Parijs-Roubaix gezegd dat ze de komende weken willen praten", zegt de kasseispecialist.

  Komt het na dit seizoen tot een breuk tussen Sep Vanmarcke en zijn werkgever LottoNL-Jumbo? In Extra Time Koers ontkrachtte de nummer drie uit de Ronde van Vlaanderen de berichten als zou een scheiding op til zijn.

  "De ploeg wil niet van me af", weerlegt Vanmarcke een krantenartikel uit De Telegraaf. "Meteen na die berichten in de pers heeft ploegmanager Richard Plugge me al gestuurd om te zeggen dat die berichten helemaal niet klopten."

  "Na Parijs-Roubaix had hij me ook al gezegd dat hij de komende weken wou praten en wou kijken om verder te gaan."

  Trek zou intussen wel aan de mouw van Vanmarcke trekken. "Met mijn manager heb ik een afspraak om pas na het voorjaar echt te praten. Maar het kan dat mijn management nu al voorbesprekingen voert met andere ploegen of naar andere opties kijkt."

  Vanmarcke bij Trek, daar ziet Karl Vannieuwkerke wel muziek in. "Trek zou wel een ideale ploeg zijn. Als je het plaatje legt: Cancellara gaat er weg en met Jasper Stuyven en Edward Theuns kan Vanmarcke een fantastisch Vlaams trio vormen."

  "Ik wil mijn persoonlijke trainers wel bij de ploeg"

  De samenwerking tussen Sep Vanmarcke en zijn persoonlijke trainers, onder wie broer Ken, zou wel een breukpunt kunnen vormen. LottoNL-Jumbo had eerder al laten verstaan dat het geen voorstander is van die persoonlijke aanpak.

  "Ik wil sowieso graag met mijn eigen trainers blijven werken", laat Vanmarcke duidelijk verstaan. "Dat is de afgelopen jaren altijd een vereiste geweest en dat is altijd gelukt. Ik hoop dat dat zo zal blijven."

  "De trainers van LottoNL-Jumbo kunnen nu alles volgen. En als ze meer inspraak willen, dan kan dat perfect. Maar ik wil mijn persoonlijke trainers erbij. Dat is mijn houvast."