• home
 • video
 • pas verschenen

  Kobe Bryant zwaait af met 60 punten, een record of wat had je gedacht

  Bryant zwaait in de allergrootste stijl af.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een hoofdstuk in de NBA-geschiedenis is afgesloten. De 37-jarige Kobe Bryant heeft nog een keer zijn klasse getoond tegen de Utah Jazz. Met 60 (!) punten zorgde hij eigenhandig voor de 101-96-zege tegen Utah. "20 jaar zijn voorbij gevlogen."

  Kobe Bryant leidde de LA Lakers vijf keer naar de NBA-titel, stond sinds 2000 onafgebroken in het All-Star Game, scoorde op 2 spelers na het meeste punten in de NBA-geschiedenis en was de voorbije decennia simpelweg het uithangbord van de LA Lakers en de hele sport.

  Vandaag schitterde zijn ster nog eens als vanouds. In een rampseizoen voor de Lakers gaf hij de thuisfans nog een keer een staaltje van al zijn kunnen.

  Tegen de Utah Jazz was Bryant goed voor meer dan de helft van de punten van de Lakers en zorgde hij eigenhandig voor een indrukwekkende comeback, want de Jazz had lang de touwtjes in handen met een voorsprong van 10 punten.

  Al de vedetten in de zaal, waar de tickets voor duizenden dollars over de toonbank gingen, glunderden een laatste keer toen hij zijn 60e punt door de ring gooide. Nooit eerder scoorde iemand meer in zijn afscheidsmatch.

  Het was de 25e keer in zijn carrière dat Bryant meer dan 50 punten kon scoren. Trouwens deed niemand hem dit seizoen al voor om 60 punten in een match te maken. Met 50 doelpogingen zette hij zelfs een persoonlijk record neer.

  "20 jaar zijn voorbij gevlogen"

  "Ik kan niet geloven hoe snel die 20 jaar voorbij zijn gevolgen, het is "crazy". Ik wil de fans bedanken, jullie zitten voor altijd in mijn hart."

  Humor had hij ook. "Het bijzonder aan vanavond is dat ik al mijn hele leven lang iedereen me toeroept: "Geef me de bal", en dan in mijn laatste match was het: "Geef geen pass."

  Eerbetoon voor zijn slotmatch

  Knalprestatie in slotmatch:

  Vedetten aan de zijlijn

  Knuffel van ex-teammaat Didier "DJ" Mbenga

  Fan en ex-voetbalvedette David Beckham

  Rapper en abonnee Jay-Z

  Trouwe fan Jack Nicholson

  Ex-ploegmaat Shaquille O'Neal

  Zanger The Weeknd

  Kanye West

  Rocker Adam Levine