• home
 • video
 • pas verschenen

  Knieblessure maakt einde aan seizoen van Lindsey Vonn

  Lindsey Vonn viel zaterdag zwaar in Andorra.

  Lindsey Vonn moet noodgedwongen een punt achter haar seizoen zetten. De Amerikaanse heeft een blessure opgelopen tijdens een val afgelopen weekend in Andorra.

  Lindsey Vonn staat aan de leiding in de algemene wereldbeker. Door haar blessure grijpt ze wellicht naast de eindzege. "Dit is een van de zwaarste beslissingen die ik in mijn carrière heb moeten nemen", zegt de 31-jarige skiester.

  Vonn kwam zaterdag tijdens de Super-G in Soldeau (And) ten val, waarbij ze haar linkerknie blesseerde. Een eerste onderzoek bracht enkel een scheurtje in haar linkerknie aan het licht, maar bij een tweede onderzoek werden ook drie breukjes vastgesteld.

  "Het zijn ook geen stabiele breuken, waardoor ik niet mag skiën. Het is te gevaarlijk om de blessures te verergeren, hetgeen mijn toekomst als skiester in gevaar zou kunnen brengen. Met het WK van volgend jaar in Sankt-Moritz en de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea in het achterhoofd mag ik dat risico niet lopen", aldus Vonn.

  Vonn liep in het verleden al meerdere keren zware blessures op. Zo miste ze de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji wegens een knieblessure. In oktober 2014 vierde ze haar comeback, sindsdien domineerde ze het vrouwenskiën opnieuw