• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het gravel in Luik is in het voordeel van de Belgen"

  De persconferentie voor de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië.

  België neemt het komend weekend in de eerste ronde van de Davisbeker op tegen Kroatië. "Het zal een zwaar duel worden, maar ik blijf positief", zegt David Goffin. "Misschien zijn we niet de grote favoriet, maar we zijn wel klaar om alles te geven."

  België is de verliezende finalist van 2015 en de nummer 4 in het ITF-landenklassement. Ons land komt aan de start met David Goffin (ATP-16), maar mist de aan zijn pols geopereerde Steve Darcis (ATP-137).

  Naast Goffin selecteerde kapitein Johan Van Herck Kimmer Coppejans (ATP-122), Ruben Bemelmans (ATP-136), Arthur De Greef (ATP-216) en reserve Joris De Loore (ATP-308). Bij Kroatië is Marin Cilic (ATP-12) dé te kloppen man.

  "Vorig jaar hebben we iets geweldigs neergezet", zei Van Herck vanochtend op een persconferentie in Luik, waar het duel plaatsvindt. "Niemand had een eurocent op ons gewed om het in 2015 tot in de finale te schoppen, maar we hebben het toch maar gedaan."

  "Op papier was het vorig jaar misschien wat makkelijker, maar op het terrein is het altijd moeilijk. Ditmaal is het moeilijk op papier, maar dat verandert niets aan onze ambities en onze passie om Daviscup te spelen."

  Hoewel Darcis niet speelt, maakt hij wel deel uit van de Belgische ploeg. Van Herck: "De aanwezigheid van Darcis is belangrijk. Hij heeft bewezen dat hij het verdient om deze week als speler bij ons te zijn. Met zijn ervaring kan hij onze jonge ploeg begeleiden tijdens de wedstrijden."

  Goffin: "Sfeer in het team is super"

  David Goffin is speler 1 bij België. Wie de rol van tweede speler op zich mag nemen, is nog niet duidelijk. Van Herck twijfelt tussen Kimmer Coppejans (ATP-122) en Ruben Bemelmans (ATP-136).

  Ook is het niet zeker wie de rol van vierde man zal invullen. Daar zal de kapitein een keuze moeten maken tussen de 22-jarige Arthur De Greef (ATP-216) en de 1 jaar oudere Joris De Loore (ATP-308).

  "Deze ontmoeting geeft ons de kans om te kijken wat we in de toekomst kunnen verwachten, beide jongens verdienen hun plaats in het team", zegt Van Herck. "Donderdagavond zal ik mijn keuze meedelen aan de spelers."

  "We hebben trouwens beslist om op gravel te spelen. Dat is een voordeel voor ons aangezien de Kroaten op die ondergrond minder goede resultaten behalen. Maar ik denk zeker niet dat de overwinning daardoor al binnen is."

  David Goffin verwacht een taaie brok. "Het zal een zwaar duel worden, maar ik blijf positief. We zijn misschien geen favoriet, maar we zijn wel klaar om alles te geven en er zo het maximum uit te halen. De trainingen verlopen goed en de sfeer in het team is super. Het leuke aan de Daviscup is dat alles kan, er zijn al zo veel verrassingen geweest".