• home
 • video
 • pas verschenen

  Vonn wordt afgevoerd na crash in Andorra (video)

  Vonn raakte niet meer op eigen kracht beneden.

  Februari is geen leuke maand voor Lindsey Vonn. De Amerikaanse Speed Queen is voor de tweede keer in een week tijd ten val gekomen. Na een val vandaag in de super-G in Andorra liep ze een knieblessure op en werd ze afgevoerd.

  Een sterke wind en hevige sneeuwval maakten de omstandigheden extra zwaar in Andorra. Met een vertraging van drie uur begonnen de vrouwen aan hun wedstrijd. Vonn, de leider in het klassement van de super-G en in het algemeen klassement, was bezig aan de snelste afdaling toen het misliep.

  De Amerikaanse viel en moest afgevoerd worden. Vonn blesseerde zich aan haar knie. De ernst van de blessure "moet nog verder geëvalueerd worden".

  De Italiaanse Federica Brignone won uiteindelijk de super-G. In het klassement blijft Vonn wel leider.