• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaviria schenkt Etixx-Quick Step slotrit in Provence

  Gaviria mocht juichen in de straten van Marseille.

  Etixx-Quick Step verlaat de Ronde van de Provence met twee op drie. Fernando Gaviria liet gisteren de overwinning nog aan ploegmaat Davide Martinelli, maar sloeg zijn slag in de slotrit met aankomst in Marseille. Thomas Voeckler stond zijn leidersplaats niet meer af.

  Bakelants versplintert peloton

  Vijf avonturiers hadden hun zinnen gezet op de heuvelachtige slotrit in de Provence. Onder meer Vicioso en Chetout sloegen snel een kloofje. Voor Michael Van Staeyen was het een te zware onderneming. Hij stapte af met pijn aan zijn knie en moet ook een streep trekken door de Omloop.

  De drie klimmetjes bleken ook voor de koplopers een zwaardere dobber dan gedacht. Andrew Talansky zag zijn kans schoon en maakte met drie kompanen de oversteek, maar de kopgroep kreeg nooit meer dan drie minuten voorsprong.

  Op 70 kilometer van de streep was het vluchtliedje al uitgezongen. Leider Voeckler peddelde zorgeloos rond in het peloton, tot Jan Bakelants op de trappers ging staan. De Belg van AG2R pakte twee keer uit met een pittige versnelling en versplinterde het peloton.

  Toch kon hij zijn inspanning niet volhouden tot aan de meet. Een uitgedund groepje mocht sprinten om de dagzege. Fernando Gaviria demonstreerde in de straten van Marseille zijn spurttalent en schonk Etixx-Quick Step een tweede succes in de Provence.

  Thomas Voeckler steekt de eindzege op zak. Pieter Serry is de beste Belg in het klassement op een vierde stek. Bakelants is achtste.

  Uitslag rit 3:

  1. Fernando Gaviria (Col) in 4u17'25"
  2. Danilo Wyss (Zwi) z.t.
  3. Francesco Gavazzi (Ita) z.t.
  4. Romain Feillu (Fra) z.t.
  5. Anthony Roux (Fra) z.t.
  6. Timothy Dupont z.t.
  7.Sergei Chernetckii (Rus) z.t.
  8. Jan Bakelants z.t.
  9. Pieter Serry z.t.
  10. Odd Christian Eiking (Noo) z.t.

  Eindklassement:

  1. Thomas Voeckler (Fra) in 13u32'57"
  2. Petr Vakoc (Tsj) op 7"
  3. Lilian Calmejane (Fra) op 9"
  4. Pieter Serry z.t.
  5. Chris Anker Sørensen (Den) z.t.

  8. Jan Bakelants op 14"