• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys luisterde niet altijd naar zijn coach: "Je mag op je hoofd gaan staan,..."

  Sven Nys was gisteren te gast in Van Gils & Gasten.

  Op 7 en 14 maart toont Canvas en canvas.be in twee delen de documentaire "Sven. Het laatste jaar". Een nieuwe preview gisteren toont dat Nys niet altijd braaf zijn coaches volgde. Op stage in Spanje wil Nys daags na een stevige trainingsdag graag in de bergen gaan rijden, maar dat vinden Paul Van Den Bosch en Jan Verstraeten geen goed idee. "Je mag op je hoofd gaan staan, ik rijd door de bergen...", beslist Nys.

  Sven Nys was gisteren - de dag na zijn laatste veldrit - te gast in Van Gils & Gasten, waarbij hij een staande ovatie kreeg van het publiek. Bekijk hieronder Nys' optreden in het praatprogramma op Eén én de preview van de documentaire.

  "Sven. Het laatste jaar" van regisseur Jan Vandermotte geeft een unieke inkijk in het leven van toewijding en perfectionisme van de Kannibaal uit Baal. Van 13 april 2015 tot zijn laatste WK op 31 januari 2016 toont deze docufilm een man die iedereen kent op een manier waarop niemand hem ooit zag.

  Canvas zendt de tweedelige documentaire uit op de maandagen 7 en 14 maart om 21.05u.

  Fragment uit "Sven. Het laatste jaar": "Ik ga morgen de bergen in, je mag op je hoofd gaan staan"

  Met eronder het hele preview-filmpje.

  Nys: "Vandaag elke seconde gedacht: zat ik maar op mijn fiets"

  Staande ovatie voor Sven Nys in Van Gils & Gasten