• home
 • video
 • pas verschenen

  Foutje: Deschamps denkt aan Koulibaly, maar ex-Genkenaar speelde al voor Senegal

  Koulibaly maakte van 2012 tot 2014 het mooie weer in Genk.

  Je kunt niet alles weten. Zo ook de Franse bondscoach Didier Deschamps. Die zag de Frans-Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly, die twee seizoenen het mooie weer maakte bij KRC Genk, als een optie voor zijn centrale verdediging. Maar Koulibaly is niet meer selecteerbaar voor Frankrijk, omdat hij al voor Senegal speelde.

  De 24-jarige Koulibaly, geboren in de Vogezen, speelde tot 2014 voor de jeugdelftallen van Frankrijk, zo eindigde hij onder meer in 2011 vierde op het WK -20 in Colombia.

  Genk plukte de opgeschoten centrale verdediger weg bij Metz en verkocht hem twee jaar later voor een pak miljoenen aan het Napoli van Dries Mertens. Hij speelt er aan de top in de Serie A.

  Toen Deschamps gisteren op Canal+ de vraag kreeg of de jonge centrale verdediger Aymeric Laporte van Bilbao kansen zou hebben om bij het A-team van Frankrijk te komen, antwoordde de Franse bondscoach met een tegenwerping: "Er is concurrentie: Mathieu in Barcelona en Koulibaly in Napels."

  Maar daar zat hij fout. Koulibaly koos vorige zomer voor Senegal. Op 5 september speelde hij een eerste keer voor het Afrikaanse land en ondertussen zit hij al aan vijf selecties. Hij zal dus nooit meer het shirt van Les Bleus kunnen dragen.