• home
 • video
 • pas verschenen

  Castroviejo botst tegen toeschouwer na finish en breekt nekwervel en ellepijp

  Castroviejo (archief) was op weg naar de teambus.

  De Spanjaard Jonathan Castroviejo (28) heeft bij een bizarre valpartij na afloop van de Ronde van de Algarve zijn zesde nekwervel en zijn ellepijp gebroken. Voor Movistar is het de tweede zware tegenslag al dit seizoen. Vorige maand liep de Italiaan Adriano Malori een schedelbreuk op bij een zware val in de Ronde van San Luis.

  Castroviejo kwam in de slotbergrit als 51e over de streep op de top van de Alto do Malhao. Op weg naar de teambus liep het mis. Dat maakte zijn team vanochtend bekend: "Castroviejo botste tegen een toeschouwer die de weg overstak, en viel zwaar."

  De Bask, in 2013 en 2015 tijdritkampioen van Spanje, werd met felle pijn in zijn nek en zijn arm naar het ziekenhuis van Faro gebracht, waar de dokters de breuken vaststelden. "Het is nog niet duidelijk wanneer Castroviejo naar Spanje getransporteerd kan worden."