• home
 • video
 • pas verschenen

  Seppe Smits: "Tevreden over chaotisch weekend"

  Snowboarders Seppe Smits en Sebbe De Buck hebben een druk weekend achter de rug in Noord-Amerika. "Voor mij is het goed verlopen", zegt Smits, die twee keer de finale haalde. De Buck kwam niet ongehavend uit de strijd met een schaafwonde in zijn gezicht.

  Seppe Smits blikt tevreden terug op de wedstrijden in Boston en Québec. "We hebben net de meest chaotische 4 dagen van het seizoen afgewerkt. We zijn van België naar Boston gereisd voor de WB-manche Big Air in het Fenway Stadion in Boston."

  "Jammer genoeg kon Sebbe zich niet plaatsen voor de finale. Voor mij is het wel goed verlopen. In ijzige omstandigheden heb ik de vierde plaats behaald, daar was ik heel tevreden mee."

  Veel tijd om van die vierde plaats te genieten was er niet. "De volgende ochtend zijn we om 5u het vliegtuig ingestapt op weg naar Québec." Daar eindigde Smits als zesde.

  "In Québec ging het beter voor mij dan in Boston", zegt De Buck. "Ik haalde wel de finale. Mede door de ijzige omstandigheden ben ik er niet in geslaagd om mijn sprongen te landen in de finale. Ik heb er zelfs een schaafwonde in mijn gezicht aan overgehouden (foto). Maar al bij al was het een geslaagde wedstrijd met mijn tiende plaats."