• home
 • video
 • pas verschenen

  Rotselaar ziet D'hoedt en Dejaeghere zegevieren

  Jeroen D'hoedt balt zijn vuist in Rotselaar.

  Jeroen D'hoedt heeft de Crosscup-manche in Rotselaar gewonnen. Bij de vrouwen was de zege voor de Britse Kate Avery, Veerle Dejaeghere werd tweede. Rotselaar was ook het Vlaamse kampioenschap: Dejaeghere en Steven Casteele werden Vlaams kampioen.

  Bij de mannen ontbrak met Dame Tasama de winnaar van de laatste Crosscup-manches in Hannuit en Brussel. Jeroen D'hoedt had zo nauwelijks concurrentie op weg naar de overwinning.

  Steven Casteele en Dries Basemans mochten mee het podium op in een wedstrijd die ook gold als Vlaams kampioenschap. Omdat D'hoedt voor een club uit Franstalige Liga uitkomt, gaat de Vlaamse titel naar Casteele.

  Ook bij de vrouwen ontbrak er een favoriete. Louise Carton moest ziek en licht geblesseerd verstek laten gaan. Veerle Dejaeghere kon zo een goeie zaak doen in het Crosscup-klassement. De 42-jarige atlete moest enkel vice-Europees kampioene Kate Avery voor zich dulden. Met Jennifer Nesbitt stond er nog een Britse op het podium.

  Uitslagen:

  Mannen:

  1. Jeroen D'hoedt in 28'02"
  2. Steven Casteele op 19"
  3. Dries Basemans 24"
  4. Kim Ruell 34"
  5. Adam Hickey (GBr) 35"

  Vrouwen:

  1. Kate Avery (GBr) in 20'18"
  2. Veerle Dejaeghere op 16"
  3. Jennifer Nesbitt (GBr) 24"
  4. Imana Truyers 30"
  5. Julie Van de Velde 36"