• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalfans en tennisballen: een beproefd recept

  In 2010 werden de spelers van Charleroi en Standard ballenrapers.

  De Dortmund-supporters gooiden gisteren met tennisballen uit protest tegen te hoge ticketprijzen. Pionierswerk kunnen we dat niet noemen. De fans van Basel, Charleroi, Sevilla en Blackpool deden het hen voor.

  Pionierswerk in Basel

  In 2010 stond in Zwitserland de topper tussen Luzern en Basel op het programma. De wedstrijd werd verplaatst naar 12.45u omdat de Zwitserse televisie het duel tussen Roger Federer en Novak Djokovic in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Basel belangrijker vond. Dat konden de supporters duidelijk niet smaken.

  Belgische tennisballen in Charleroi

  De Waalse derby tussen Charleroi en Standard in 2011 was er een om niet snel te vergeten, maar niet om sportieve redenen. Eerst gooiden de Standard-fans een vuurpijl naar Charleroi-doelman en in de slotfase gooiden de fans van de thuisploeg dan weer massaal tennisballen op het veld.

  Tennisballen tegen de Spaanse Clasico

  In 2012 werd de wedstrijd van Sevilla tegen Levante pas om 22.30u gespeeld. De reden daarvoor was dat om 20u de Clasico tussen Barcelona en Real Madrid gespeeld werd. Blijkbaar moest daar alles voor wijken. De supporters vonden er niets beters op dan -u raadt het nooit- tennisballen op het veld te gooien.

  Blackpool gooit zelfs met mandarijnen

  De supporters van Blackpool voegden hun eigen accent toe aan de inmiddels bekende protestactie. Buiten tennisballen gooiden zij ook mandarijnen op het veld om het gebrek aan investeringen van de voorzitter aan te klagen. Het haalde niet veel uit, want een jaar later degradeerde Blackpool naar de Engelse derde klasse.