• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Ik mis de mensen bij Etixx-Quick Step"

  Cavendish rijdt sinds dit seizoen voor Dimension Data.

  Mark Cavendish (30) schaaft in de Ronde van Qatar verder aan zijn voorjaarsvorm. De excentrieke Brit blikt bij Christophe Vandegoor vooruit op het nieuwe seizoen, maar kijkt ook nog even achterom. "Ik heb Etixx-Quick Step niet verlaten met slechte gevoelens."

  Cavendish verlengde zijn contract bij Patrick Lefevere niet en maakte in het tussenseizoen de overstap naar de Afrikaanse formatie van Dimension Data.

  "De sfeer binnen de ploeg is heel ontspannen", klinkt het in Qatar. "We hebben heel veel plezier. Ik reed nog maar één trainingskamp en dus ken ik nog niet iedereen. Toch heb ik bij deze ploeg hetzelfde goede gevoel als bij Etixx-Quick Step."

  "Daar was ik ook heel gelukkig. Ik heb die ploeg niet verlaten met slechte gevoelens en ik durf toe te geven dat ik de mensen daar nog mis. Het voelde in de Ronde van Dubai ook heel vreemd aan om tegen mijn ex-ploegmakkers te moeten duwen in de sprint."

  "Dat hoort nu eenmaal bij de job. Ik vond het niet leuk, maar het is wat we doen", beseft Cavendish, die later dit seizoen ook naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wil.

  "Dat is het hoogst haalbare voor een sporter, vind ik. Ik ben ondertussen weer aan het trainen op de piste en ik hoop erbij te zijn in augustus. De combinatie met de Ronde van Frankrijk wordt niet gemakkelijk, maar we zien wel wat mogelijk is."