• home
 • video
 • pas verschenen

  Joeri Adams blijft ambitieus: "Besef dat ik stapje terug moest zetten"

  Joeri Adams op het podium vorige zondag.

  Zondag was Joeri Adams na zijn Belgische titel bij de elite zonder contract doodongelukkig. Hij kon het moeilijk verkroppen dat hij zijn profcontract kwijt was bij Vastgoedservice. Sporza polste of de 26-jarige veldrijder ondertussen alles al wat beter kon plaatsen in de aanloop naar de cross in Zonnebeke.

  We hebben zelden iemand zo ongelukkig gezien in een driekleur als Joeri Adams zondag. "Toen zag je een renner met ambitie die teleurgesteld was", klinkt het.

  "Toen ik de finish overschreed, was ik wel tevreden over de prestatie, want het is ook in die categorie niet makkelijk om kampioen te worden. Maar ik was vijf jaar prof en had bij de jeugd veel titels behaald, dat was toen met de droom om bij de profs goed te presteren."

  "Met deze titel kwam het besef dat ik een stapje terug moest zetten en dat is niet leuk. Dit seizoen bracht niet wat ik ervan verwacht had. Ik leed er ook onder dat ik wist dat ik einde contract was."

  "Ik hoop er zeker op om weer prof te worden en heel wat mensen steunen en begrijpen me. Ik werk nu hard op training met Marc Herremans en misschien zet er wel een nieuwe sponsor de stap naar het veld."

  "Maar nu heb ik nog niets. Ik ga me dan ook eerst dit seizoen nog bewijzen. Ik moet de rust weervinden in wedstrijden en trainingen. Als alles op zijn plaats komt, kan ik zeker op niveau geraken."

  "Ik heb op het BK alvast bewezen dat ik mijn hoofd niet liet hangen en me herpakt heb. En sowieso zet ik me nog altijd volledig in."

  "Ik heb wel het gevoel dat er meer in me zit dan er is uitgekomen. Ik had altijd veel ambitie en dat zorgt dan voor frustratie."