• home
 • video
 • pas verschenen

  Roompot-renner: "Schaal Sels beste parcours van 2015? Jullie moesten je schamen!"

  Reinier Honig zien we wellicht niet terug in de Schaal Sels.

  Het vernieuwde parcours van de Schaal Sels werd verkozen tot het mooiste van 2015. Maar op Twitter is niet iedereen het daarmee eens. Vooral renner Reinir Honig vindt het maar niets.

  Roompot-renner Reinier Honig bindt de kat de bel aan op Twitter. "Jullie zouden je moeten schamen, dit had niets met koers van doen!", fulmineert hij na het lezen van de bekroning voor de Schaal Sels. 

  Parcoursbouwer Nico Mattan probeert het brandje nog te blussen, onder meer met een verwijzing naar het verleden van Honig bij Acqua & Sapone. Maar dat lukt niet.

  "De problemen met de vastzittende auto (de koers lag hierdoor even stil, red) was een direct gevolg van het belachelijke parcours. Daar moet de organisatie vooraf op inspelen!"

  De vergelijking met de populaire Italiaanse eendagskoers Strade Bianche gaat volgens Honig niet op. "Ik heb beide gereden en ze zijn totaal niet vergelijkbaar. De aanloop in de Strade Bianche is verhard, er zijn 3.500 hoogtemeters en geen maïsveld." Daarna kruisen nog enkele wielervolgers, onder meer van de websites Het is koers en Procyclingstats, met elkaar de degens.

  De levendige discussie op Twitter