• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck mag Katjoesja vertegenwoordigen in Tour

  Katjoesja wil in 2016 het beste team van de wereld worden.

  Katjoesja heeft zijn ploeg voorgesteld waarmee het "het beste team van de wereld wil worden". Jurgen Van den Broeck wordt een breekijzer in de grote rondes. Hij onthulde dat de Tour op zijn wedstrijdkalender staat. Alexander Kristoff moet de veelwinnaar worden van het team.

  In Calpe in Spanje pronkte de 28-koppige ploeg van Katjoesja in een gloednieuwe rode tenue. Het symboliseert het vernieuwde Katjoesja, dat in 2016 een nieuwe stap vooruit wil zetten.

  "We misten slechts enkele punten om het beste team van de wereld te zijn en dat motiveert ons om nog beter te doen", zei ploegleider Viacheslav Ekimov. "Met Joaquim Rodriguez, Jurgen Van den Broeck en Rein Taaramäe kunnen we weer ambitieus zijn in de grote rondes."

  "En uiteraard hebben we ook een geweldige trein voor onze absolute leider Alexander Kristoff. Hopelijk zorgt dat voor meer overwinningen in de eendagswedstrijden."

  Jurgen Van den Broeck is alvast opgetogen over zijn nieuwe ploeg. Hij kreeg zelfs de bevestiging dat hij de Tour mag rijden. "Ik ben er enorm blij mee. Het doet deugd dat het team zoveel vertrouwen heeft in mij."

  "Ik rijd dit jaar grotendeels hetzelfde programma van Joaquim Rodriguez", zegt Van den Broeck. "De eerste afspraken zijn de Luikse klassiekers. Na de Tour rijd ik aansluitend de Vuelta, ook met hem.''

  De 28 renners van Katjoesja:

  Maksim Belkov, Sven Erik Bystrøm, Sergei Tsjernetskii, Jacopo Guarnieri, Marco Haller, Vladimir Isajtsjev, Pavel Kosjetkov, Dmitrij Kozontsjoek, Alexander Kristoff, Viatjeslav Koeznetsov, Sergej Lagoetin, Alberto Losada, Tiago Machado, Matvey Mamykin, Michael Mørkøv, Nils Politt, Aleksandr Porsev, Jhonatan Restrepo, Joaquim Rodríguez, Jegor Silin, Simon Špilak, Rein Taaramäe, Alexej Tsatevitsj, Jurgen Van Den Broeck, Angel Vicioso, Eduard Vorganov, Anton Vorobjev, en Ilnoer Zakarin.