• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Nog vier belangrijke wedstrijden in 2015"

  Vanhaezebrouck wil 2015 in schoonheid afsluiten.

  Geen rust voor de spelers van AA Gent na de kwalificatie in de Champions League: Vanhaezebrouck verwachtte iedereen vanmorgen om 8.30u op de club voor een training. "Vanaf morgen focussen we op de volgende wedstrijd."

  Als de spelers van AA Gent plannen hadden om een feestje te bouwen na hun overwinning tegen Zenit, mochten ze die gisteren meteen na de partij opbergen. Hein Vanhaezebrouck was duidelijk: iedereen moest om 8.30u aanwezig zijn.

  "Voor de verzorging werken we samen met een wellnesscenter en we werden daar verwacht om 10u", legt de trainer uit aan Sporza. "Op zich is dat niet slecht, want meestal slapen de spelers niet geweldig goed na een wedstrijd omdat ze nog vol adrenaline zitten."

  "Degenen die dachten nog een feestje te hebben na de wedstrijd, zullen ook wel twee keer nagedacht hebben toen ze hoorden dat ze hier al zo vroeg moesten zijn."

  "Vanaf morgen bereiden we de resterende wedstrijden voor"

  Vanhaezebrouck heeft zelf ook een korte nacht achter de rug na de historische prestatie van zijn club. "Ik voel me hetzelfde als na andere wedstrijden, maar ik heb wel minder geslapen. Die Champions League begint laat en voordat je alle interviews gedaan hebt - en het waren er gisteren wel wat - is het redelijk laat."

  "Ik ben ook iemand die niet onmiddellijk kan slapen, ik heb alles nog wat laten bezinken. Dus in totaal heb ik vier uurtjes geslapen. Maar we zijn fris genoeg en met die frisse wind ben je snel wakker."

  "De 11 spelers die gisteren aan de aftrap stonden, trokken naar de fitnesszaal voor een hersteltraining en daarna gaan ze naar de wellness. De anderen, die niet speelden of mochten invallen, kunnen perfect buiten trainen."

  Vanhaezebrouck richt zijn vizier resoluut op de volgende wedstrijden. "We hebben nog vier wedstrijden dit jaar en die zijn ook belangrijk. Ik weet dat we iets groots gerealiseerd hebben en dit zou voor sommige spelers een eindpunt van 2015 kunnen zijn. Maar ze vergeten dat we nog vier matchen moeten spelen."

  Hoe pept de trainer zijn spelers op voor de wedstrijd zondag tegen STVV? "Dat beginnen we morgen voor te bereiden. Wat we al zo vaak hebben gedaan, moeten we nu nog één keer doen in 2015", besluit Vanhaezebrouck.