• home
 • video
 • pas verschenen

  Prudhomme: "Acht renners per team in grote rondes is veiliger"

  Christian Prudhomme pleit voor acht renners per team.

  Tour-baas Christian Prudhomme wil de teams in de grote wielerrondes terugbrengen van negen naar acht renners. "Het is veiliger en het zal zorgen voor een meer open wedstrijd", verdedigt hij zijn standpunt in Velonews.

  Alle belangrijke vertegenwoordigers uit de wielerwereld verzamelen vandaag in Barcelona om te discussiëren over de aangekondigde hervormingen van de WorldTour. De koersorganisatoren verwierpen de voorstellen die de UCI in september deed en pleiten zelf voor kleinere ploegen.

  Ook Prudhomme zou het niet erg vinden om minder renners per ploeg naar zijn Tour de France te zien afzakken "Mijn grootste bekommernis is dat de koers veilig verloopt", zei hij. "Hoe we daarvoor kunnen zorgen, is de fundamentele vraag die we nu eerst moeten oplossen.

  "Voor we beginnen nadenken over welke en hoeveel ploegen er mogen deelnemen aan wedstrijden, moeten we nadenken over de veiligheid. Het aantal renners per team beperken zal daarbij helpen."

  "Acht renners per ploeg is bovendien niet alleen veiliger, het zal ook zorgen voor een meer open wedstrijd. Het peloton zal minder gecontroleerd koersen. De grote teams zullen niet alles kunnen regisseren. Sommige teams hebben nu de mogelijkheid om de koers te controleren door de individuele kwaliteit van hun renners. Eén renner elimineren zou sommige teams onthoofden en andere bevrijden."