• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent: "Blijft moeilijke match tegen uitgekookte tegenstander"

  Kums en Vanhaezebrouck zijn goed geluimd.

  Gent-coach Hein Vanhaezebrouck en kapitein Sven Kums blikken op de persbabbel ambitieus vooruit naar de laatste match in de Champions League-poules. Gent heeft zijn lot in eigen handen en gaat voluit voor de kwalificatie tegen Zenit. Dat is al zeker van de groepszege en komt ongeslagen naar Gent, maar Zenit laat wel topspits Hulk thuis.

  Hein Vanhaezebrouck opende de persconferentie met goed nieuws, want Dejaegere, Milicevic en Nielsen zijn fit om te spelen.

  Als Gent wint, stoot het zeker door in de Champions League. "Maar het wordt wel een moeilijke match tegen een uitgekookte tegenstander, ook al zijn er bij Zenit enkele afwezigen."

  "Zenit, koploper in onze groep, blijft een gevaarlijke ploeg die op elk moment kan toeslaan. We moeten de hele match op onze hoede zijn."

  "Maar wij zijn de thuisploeg en zelfs als Hulk bij Zenit erbij was, moeten we ervan uitgaan dat we 50% kans hebben om te winnen. We hebben vertrouwen en zullen er alles aan doen."

  Als Valencia Lyon klopt, volstaat voor Gent enkel een zege. Anders gaat Gent sowieso door. "We zullen de tussenstand in Valencia-Lyon uiteraard volgen. Mogelijk zullen we daarop inspelen", zegt Vanhaezebrouck nog.

  Ook het thema veiligheid werd aangeraakt, zo was er even sprake van dat de Russische fans niet welkom waren. Door het conflict tussen Rusland en Turkije en de vele Turken die in Gent wonen, was dat even als een te groot risico ingeschat.

  "Ik moet toegeven dat ik blij ben dat de Russische fans er uiteindelijk bij zullen zijn. Voetbal is niets zonder supporters."

  Kums: "Hiervoor doe je het"

  Ook Sven Kums weet dat de afwezigheid van Hulk bij Zenit een slok op de borrel scheelt. "Maar Zenit heeft wel voldoende goeie spelers om dat op te vangen. Aan de andere kant zijn we wel blij dat hij er niet bij is."

  "Dit wordt zo'n match waarvoor je profvoetballer geworden bent. We hebben een ploeg die er staat op zulke momenten", heeft Kums vertrouwen.