• home
 • video
 • pas verschenen

  Achab: "Hard werken om in Rio goud te pakken"

  "Ook Ketbi kan een medaille pakken in Rio."

  Wereldkampioen Jaouad Achab heeft zijn ticket voor de Olympische Spelen op zak. "Ik denk dat ik in Rio van iedereen kan winnen. Ik ga voor goud."

  Op het G8-toernooi in Mexico veroverde Achab gisteren brons. "Ik ben blij met mijn prestatie, maar niet superblij", was hij streng voor zichzelf. "Ik wou goud pakken, maar brons is ook goed. In de halve finale verloor ik nipt tegen het nummer 2, maar in de kleine finale klopte ik wel het nummer 1 van de wereld."

  "Dit is één van de moeilijkste toernooien ter wereld. De top 8 vocht hier voor een plaats op de Spelen in Rio. Die kwalificatie was het belangrijkste en dat is gelukt. Nu ga ik heel hard werken. Ik geloof dat ik de beste ben en tegen iedereen kan winnen in Rio. Ik ga echt voor goud."

  Achad krijgt in Rio het gezelfschap van de 17-jarige taekwondoka Ketbi. "Een ongelooflijk talent. Hij is erg slim en een echte atleet. Ik hoop, en ik denk, dat hij ook een medaille kan pakken in Rio."