• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht laat Lukebakio contract van 5 jaar tekenen

  Dodi Lukebakio is een 18-jarige aanvallende middenvelder.

  Jeugdproduct Dodi Lukebakio heeft een contract van vijf jaar getekend bij Anderlecht. De 18-jarige aanvallende middenvelder debuteerde in oktober in de hoofdmacht in de topper tegen Club Brugge.

  Lukebakio ruilde in 2011 Brussels voor Anderlecht. Vorig seizoen blonk hij uit door met de U19 de Final Four te halen van de Youth League, de Champions League voor jonge teams.

  Anderlecht-coach Besnik Hasi nam hem mee op zomerstage als beloning, maar omdat hij een aantal keer te laat kwam, werd de Congolese-Belg een stapje teruggezet. Hij leerde echter van zijn fouten en werkte zich opnieuw in de A-kern én in de ploeg. Hij kwam dit seizoen al drie keer in actie. Ook gisteren tegen Genk viel hij in.

  "Met dit contract van vijf seizoenen tonen we dat we in het talent en de kwaliteiten van Dodi geloven", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck op de clubwebsite.

  "Het is aan hem om de stappen te zetten om een volwaardige prof te worden, maar we zijn ervan overtuigd dat hij alles in huis heeft om dit waar te maken."

  Lukebakio: "Anderlecht en Hasi, bedankt"

  Lukebakio was bijzonder blij met de nieuwe overeenkomst: "Ik wil de club en de coach bedanken voor de kans die ze mij geven. Ondanks enkele foutjes in het begin zijn ze mij blijven steunen."

  "Ik blijf met de beide voeten op de grond, want dit is nog maar het begin van mijn carrière. Ik zal hard werken om stap voor stap meer kansen te krijgen in het eerste elftal van Anderlecht. Ik ga eerst proberen om altijd op de bank te zitten om dan na verloop van tijd titularis te zijn."

  Video en tweet: