• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp: "Origi is een groot talent, maar moet geduld tonen"

  Divock Origi weet weer wat scoren is.

  Met drie treffers had Divock Origi gisteren een groot aandeel in de 1-6-zege van Liverpool tegen Southampton in de League Cup. Jürgen Klopp is tevreden over de aanvaller. "Origi is een groot talent, maar moet nog veel leren en geduld tonen."

  Divock Origi stond gisteren 90 minuten op veld voor Liverpool tegen Southampton en scoorde drie keer. Het was zijn tweede hattrick in zijn carrière. Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft nog altijd veel vertrouwen in onze landgenoot.

  "We hadden een goed gesprek", legt Klopp uit. "Ik zei hem wat hij nog allemaal moet leren, wat zijn specifieke opdrachten zijn en dat hij het zichzelf niet moeilijk moet maken. Hij ging volledig akkoord met mij."

  "Soms wil hij de zaken nog te veel forceren, maar dat is normaal. Hij moet nog veel leren en geduld tonen, maar hij is echt een groot talent. Anders zou niet iedereen hem gewild hebben voor hij bij Liverpool tekende."

  "In de wedstrijd tegen Southampton voetbalde hij zoals ik wil. Simpel spelen, oplossingen zoeken, zijn goede voeten gebruiken, verdedigen. Ik ben heel tevreden over zijn wedstrijd."

  Origi: "Blij dat ik mijn kwaliteiten kon tonen"

  Divock Origi heeft de Liverpool-fans voor het eerst kunnen verwennen met goals in een officiële wedstrijd. "Ik heb hard gewerkt om hier te zijn en ik ben blij dat ik mijn kwaliteiten heb kunnen tonen."

  "We hebben een sterk team, iedereen speelt met veel vertrouwen. We moeten doorgaan op deze manier. In de halve finale van de League Cup staan we nu tegenover Stoke City. We moeten vol voor onze kans gaan."