• home
 • video
 • pas verschenen

  Kobe Bryant geniet in Philadelphia, dat eindelijk nog eens kan winnen

  Kobe Bryant speelde voor het laatst in Philadelphia.

  In de NBA hebben de Philadelphia 76ers voor het eerst sinds maart nog eens kunnen winnen. Dat deden ze uitgerekend tegen de Lakers van de afscheidnemende Kobe Bryant. Die kreeg in zijn geboortestad Philadelphia wel een warm onthaal van het thuispubliek.

  Philadelphia geeft Bryant een staande ovatie

  Kobe Bryant kondigde enkele dagen geleden aan dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is. De wedstrijd in en tegen de Philadelphia 76ers was de eerste van zijn "afscheidstournee". Bryant was goed voor 20 punten en kreeg een open doekje van de hele arena.

  De 76ers kunnen zowaar nog eens winnen

  Kobe Bryant kreeg in Philadelphia een warm afscheid, maar een overwinning was hem niet gegund. Nochtans hadden de 76ers tot nog toe al hun 18 wedstrijden verloren dit seizoen, een evenaring van het record van de New Jersey Nets.

  De laatste overwinning van Philadelphia dateerde zelfs al van maart, want ook aan het einde van vorig seizoen verloren de Sixers hun laatste tien wedstrijden. Dankzij onder meer Robert Covington (23 punten) mocht Philadelphia eindelijk nog eens juichen. De nederlaag leek Bryant niet echt te deren, hij genoot met volle teugen van de aandacht.

  Julius "Dr. J" Erving wuift Kobe Bryant uit

  Ook levende legende en 76ers-icoon Julius Erving, een van de absolute NBA-sterren uit de jaren 70 en 80, was opgedaagd om Kobe Bryant uit te zwaaien in "zijn" Philadelphia. Bryant kreeg ook een truitje van zijn vroegere middelbare school, de Lower Merion High School.