• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-Anderlecht uitgesteld, zondag ook geen Moeskroen-Charleroi

  Er wordt vanavond niet gevoetbald op Daknam.

  De burgemeester van Lokeren heeft beslist om Lokeren-Anderlecht van vanavond niet te laten doorgaan. Ook Moeskroen-Charleroi van zondag zal niet gespeeld worden. Voor beide matchen waren extra federale agenten gevraagd en die zijn door de verhoogde terreurdreiging niet beschikbaar.

  Lokeren-Anderlecht en Moeskroen-Charleroi waren de enige twee matchen waarvoor dit weekend federale agenten waren opgetrommeld.

  "Bij dit soort matchen wordt telkens de hulp ingeroepen van de federale politie", laat Lokeren weten. "Gezien het terreurrisico in Brussel, kunnen deze manschappen niet in Lokeren ingezet worden."

  "De burgemeester heeft daarom, op advies van de Veiligheidsraad, beslist de wedstrijd niet te laten doorgaan. Als club respecteren we deze beslissing, omdat er elementen waren die aangaven dat de veiligheid inderdaad niet verzekerd kon worden."

  Wanneer de wedstrijd dan wel gespeeld zal worden is niet bekend. Lokeren-coach Georges Leekens besliste alvast om vanmiddag een extra training in te lassen.

  Voor Moeskroen-Charleroi geldt hetzelfde als voor Lokeren-Anderlecht. Ook die match, die gepland stond voor zondag 18u, wordt uitgesteld.

  Geen problemen voor de andere matchen

  Burgemeester Renaat Landuyt legt bij Sporza uit waarom er geen reden is om Club Brugge-Zulte Waregem af te blazen. "Volgens de gegevens waarover ik nu beschik kan de match doorgaan."

  "Het Crisiscentrum gaf het advies om de matchen af te gelasten, omdat ze alle federale agenten nodig hebben. Maar we zitten hier met een match waarvoor we bij wijze van spreken onze plan trekken. We hadden dus geen extra versterking nodig."

  "Het kan wel zijn dat er nu nog meer controles zullen zijn. We overleggen met Club Brugge en de politie om de match zo veilig mogelijk te laten verlopen."

  Ook de matchen OH Leuven-Racing Genk en Waasland-Beveren-STVV (beide voor zaterdag 20u) gaan gewoon door.