• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook in de Serie A zal de Marseillaise weerklinken

  Ook in Italië staan ze stil bij de slachtoffers in Parijs.

  Dit weekend zal voor elke wedstrijd in de Italiaanse Serie A het Franse volkslied te horen zijn. Dat heeft de Italiaanse voetballiga vrijdag laten weten. De Italiaanse voetbalclubs willen zich op die manier solidair tonen met de vele slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs.

  De Marseillaise zal weerklinken wanneer de ploegen het veld betreden. Ook de Franse driekleur wordt dan getoond. Vorig weekend, een dag na de aanslagen, toonden de clubs in de Italiaanse tweede klasse al op deze manier hun solidariteit. Ook de oefeninterland van dinsdag tussen Italië en Roemenië startte op die manier.

  Donderdag had ook de Engelse Premier League laten weten dat het Franse volkslied te horen zal zijn voor alle matchen dit weekend.