• home
 • video
 • pas verschenen

  WK rally: Citroën last in 2016 een sabbatjaar in

  Sébastien Loeb won zijn negen wereldtitels in een Citroën.

  Autoconstructeur Citroën neemt volgend seizoen niet deel aan het WK rally. Dat maakte het Franse autobedrijf vanmiddag bekend. In 2017 keert Citroën terug met een nieuwe rallyauto. Sébastien Loeb, jarenlang het uithangbord, rijdt volgend jaar ook niet meer voor Citroën.

  Citroën Racing veroverde in de voorbije 12 jaar liefst acht keer de wereldtitel bij de constructeurs. De voorbije drie jaar moesten de Fransen echter die eer aan het Duitse Volkswagen laten.

  De Franse autosportafdeling wil zich in 2016 concentreren op de bouw van een nieuwe rallyauto die helemaal aangepast is aan de nieuwe technische voorschriften van de internationale autosportbond FIA voor een nieuwe generatie auto's in 2017.

  Citroën neemt ook afscheid van Sébastien Loeb, waarmee de renstal van 2004 tot en met 2013 negen WK-rallytitels op een rij veroverde. Die reed de laatste twee jaar met een Citroën WTCC-races in het Tourwagencircuit. Normaal was dat een project van drie jaar, maar dat derde jaar komt er niet.

  Loeb reageert verrast, maar blijft niet bij de pakken neerzitten. Over enkele weken zal hij met Peugeot Sport deelnemen aan de Dakar. "Citroën is het merk van mijn hart, maar ik begon mijn rallycarrière in een Peugeot", reageerde Loeb met een knipoog op Twitter. Hij kondigde nog andere projecten aan, "maar het is nog te vroeg daar iets over te vertellen".

  Tweet Sébastien Loeb: