• home
 • video
 • pas verschenen

  Marseillaise zal te horen zijn voor elke wedstrijd in Premier League

  Het eerbetoon voor aanvang van Engeland-Frankrijk.

  De Engelse clubs tonen hun solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Voor aanvang van elke wedstrijd in de Premier League zal het Franse volkslied weerklinken. Op dinsdag was de Marseillaise ook al te horen op Wembley voor de vriendschappelijke interland tussen Engeland en Frankrijk.

  "Gezien onze nabijheid en de hechte relatie tussen de Engelse competitie en Frankrijk, is het spelen van La Marseillaise als een daad van solidariteit en herinnering het juiste om te doen", zegt Richard Scudamore, algemeen directeur van de Premier League.

  "We zijn allemaal erg geschokt en bedroefd door de gebeurtenissen vrijdag in Parijs. Het was een aanval op mensen die genoten van alledaagse dingen zoals naar een bar gaan, een concert of een voetbalwedstrijd", aldus Scudamore.