• home
 • video
 • pas verschenen

  Cruijff over longkanker: "Ik win dit gevecht"

  Johan Cruijff gelooft in zijn genezing.

  Johan Cruijff heeft donderdag in Barcelona met de pers gepraat. De 68-jarige voetballer vecht tegen longkanker, maar klonk erg strijdvaardig.

  Bijna een maand geleden werd bekend dat de 68-jarige Nederlander aan longkanker lijdt. "Wat ik krijg toegediend is als een vriend van mij, want het is om de kanker te overwinnen", vertelt Cruijff over zijn chemotherapie.

  De voormalige voetballer sprak in Spanje voor de eerste keer in het openbaar over zijn ziekte. Cruijff was aanwezig bij het tekenen van een samenwerkingsverband tussen de Cruyff Foundation en de universiteit van Barcelona.

  Cruijff gelooft in een goeie afloop. "De behandeling is al begonnen en ik heb nu meer kracht dan voorheen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt. Ik win dit gevecht. Alle genegenheid die ik krijg, maakt me twee keer zo sterk."