• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Anderlecht-fans naar Monaco: "Wie gaat ons tegenhouden?"

  Monaco wil niet dat Anderlecht-fans volgende week naar het prinsdom afzakken voor het Europese treffen met de lokale ploeg. De supporters van de Belgische recordkampioen zijn not amused. Het Radio 1-programma "De Bende van Annemie" sprokkelde reacties in het supporterscafé van Anderlecht in Sint-Lievens-Houtem. "Dit kan niet. Ik ben er zeker van dat er nog minstens 500 zullen gaan", luidt het.

  Er heerst onbegrip en boosheid: "Dit maakt me kwaad, omdat het gewoon niet kan en het onrechtvaardig is", zegt een fan van supportersclub Stamcafé. "We zijn het slachtoffer van iets wat ze blijkbaar niet de baas kunnen in Monaco. Dat is toch ons probleem niet."

  Hij is van plan om te gaan: "Er is al veel heen en weer getelefoneerd. Mensen die mee zouden gaan, vragen ons hoe het nu zit. Andere clubs bellen elkaar en ons met de vraag: "Gaan jullie of blijven jullie thuis?""

  “We hebben ook al Buitenlandse Zaken en Anderlecht gecontacteerd, maar voorlopig kan er niemand definitief uitsluitsel geven."

  "Het enige wat we weten is dat er een bericht is gekomen van het prinsdom dat Anderlecht-supporters niet toegelaten zijn op hun grondgebied. Ik heb er heel sterke twijfels over of ze dat wel wettelijk kunnen bepalen.”

  “Ik vind niet dat we ons daar moeten door laten afschrikken. We leven in Europa met een vrij verkeer van goederen en personen. Wie gaat ons tegenhouden?"

  "We gaan toch op citytrip naar Côte d'Azur"

  Een andere fan reageert ook aangeslagen op het nieuws: "Ik vind het ook totaal niet kunnen en onrechtvaardig. Waarom worden wij geweerd uit Frankrijk?"

  "Buitenlandse voetbalfans zijn niet welkom, ik begrijp niet waarom. Het zou kunnen dat ze schrik hebben van fans van Anderlecht, maar AA Gent-supporters mogen ook niet naar Lyon en fans van Groningen ook niet naar Marseille. Thuisfans wel, bezoekers niet, dat slaat nergens op.”

  De man doet uit de doeken welke kosten hij al gemaakt heeft. "Ik heb al mijn inkomticket, vliegtuigticket en hotel geboekt. Als je dat enkele momenten na de lottrekking doet kost dat iets van 200 euro, als je even wacht tot 400 euro. Enkele dagen geleden deed iemand het nog voor 1.000 euro. Hij met annulatieverzekering, wij zonder."

  "Maar dit is voor mij geen tegenslag van 200 euro. We gaan toch op citytrip naar de Côte d’Azur. We mogen niet naar de wedstrijd, maar het gaat door.”

  "Ze geven nog 20 graden. Mijn short en teenslippers liggen al klaar"

  Die teneur bevestigt een derde fan: "Het was de bedoeling dat er meer dan 1.000 fans meegingen. Ik ben er zeker van dat er daar nog minstens 500 zullen zijn."

  "Wat gaan ze doen als we in Nice allemaal afspreken en zeggen dat we naar Monaco gaan op de avond van de wedstrijd? Waarom kunnen we er geen terrasje doen? Ze geven nog 20 graden. Mijn short en teenslippers liggen al klaar."