• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Ik begrijp de beslissing, we willen geen nieuw Heizeldrama"

  Eddy Snelders is vanavond technisch werkloos.

  Eddy Snelders zou vanavond in het Koning Boudewijnstadion gezeten hebben om België-Spanje mee te becommentariëren voor Sporza op Radio 1. De ex-assistent-bondscoach heeft begrip voor de beslissing om de oefeninterland te schrappen wegens de terreurdreiging.

  "Ja, natuurlijk", reageert Eddy Snelders. "Ik begrijp wel dat de overheid het risico wil schuwen."

  "Bij een bommelding of een voetzoeker in het publiek zou er al paniek kunnen uitbreken. En een nieuw Heizeldrama willen we absoluut vermijden."

  "We moeten nu niet flauw doen en ons afvragen waarom de wedstrijd afgelast wordt. De paniek is er nog altijd. Die moet je niet verhevigen. Dan zouden er onwaarschijnlijke dingen kunnen gebeuren die opnieuw de wereldpers zouden halen."

  "Wat dat betreft, vind ik dat de regering een goede beslissing heeft genomen."

  Toch wringt het ook een klein beetje bij Snelders. "Gaan we nu allemaal geïntimideerd worden? Als Belgische staat moeten we dat in principe in staat zijn om dat onder controle te hebben", vindt onze cocommentator.

  "Pieken naar juni"

  Puur sportief is het toch jammer? Eddy Snelders: "België-Spanje had een leuke wedstrijd kunnen zijn. We zouden weer wat meer geweten hebben over het niveau van de Rode Duivels, maar uitstel is geen afstel."

  "En de nationale ploeg heeft een goed jaar achter de rug. In negen wedstrijden hebben ze een keer verloren. Kwalitatief speelden de Rode Duivels enkele mindere wedstrijden, maar je zag ze wel groeien."

  "We zijn een van de kandidaten voor de titel op het Europees kampioenschap. Laat daar geen twijfel over bestaan. Vanaf maart kunnen de internationals dat weer laten zien, hopelijk met een piek in juni in Frankrijk."

  Ook onze presentator Karl Vannieuwkerke is vanavond "technisch werkloos"