• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Vazquez is niet fit voor Midtjylland"

  Preud'homme maakte een ontspannen indruk op de persconferentie.

  Club Brugge kan in zijn tweede groepsmatch van de Europa League niet rekenen op Victor Vazquez. De fijnbesnaarde Spanjaard sukkelt met zijn lies en knie. Coach Michel Preud'homme hoopt tegen Midtjylland zo snel mogelijk de zeperd van tegen Napoli weg te spelen. "Vanaf morgen begint er een nieuw toernooi voor ons."

  Victor Vazquez viel de voorbije matchen al naast de ploeg bij Club Brugge en nu zit hij zelfs niet eens in de 20-koppige kern. "Hij sukkelt met enkele kwaaltjes", legt Michel Preud'homme uit. "Hij heeft last van zijn lies en zijn knie."

  Na de 5-0 in Napoli kan Club Brugge zich geen nieuwe nederlaag veroorloven. "Ik ben van oordeel dat Napoli in deze groep gewoon te sterk is. De andere drie clubs spelen een minitoernooi om de tweede plaats."

  "In dat minitoernooi speelden Legia en Midtjylland elk al één match (de Denen wonnen met 1-0) en wij nog geen enkele. We beginnen morgen dus aan een nieuw toernooi."

  Preud'homme weet dat Club Brugge met niets minder dan een zege tevreden mag zijn. "Als je de 1/16e finales wil bereiken, moet je in ieder geval je thuismatchen winnen. We moeten dus punten pakken."

  "Je moet wel niet denken dat je zomaar over Midtjylland heen zal walsen. Ze krijgen amper doelpunten tegen, dus we moeten rustig blijven en veel bewegen."

  Vormer: "Ik denk wel dat het goed komt"

  FC Midtjylland mag dan geen grote naam zijn, dankzij een uitgekiende aanpak (zie "lees ook") werd het wel Deens kampioen en schakelde het in de voorrondes Southampton uit. "Het is een goeie tegenstander, die compact speelt", zegt Vormer.

  "Toch moeten we daar thuis van proberen te winnen. We hebben iets recht te zetten na de 5-0-pandoering, maar na Napoli hebben we toch al drie keer na elkaar gewonnen. Ik denk wel dat het goed komt."