• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany is niet fit voor CL-match City: "Wellicht ook geen Rode Duivels"

  Vincent Kompany zal nog een tijdje moeten revalideren.

  De kuitblessure van Vincent Kompany is nog altijd geen verleden tijd. Manchester City-coach Manuel Pellegrini vreest dat hij ook niet klaar zal geraken voor de interlands tegen Andorra en Israël.

  Vincent Kompany viel uit met een kuitblessure in de vorige Champions League-match van Manchester City, tegen Juventus. Afgelopen weekend leek hij klaar te zijn voor zijn comeback, maar in de opwarming liep het weer mis.

  Kompany moet weer vanaf nul beginnen en is dus niet mee afgereisd met zijn ploegmaats naar Mönchengladbach.

  "Vincent is een belangrijke speler voor ons", beseft coach Manuel Pellegrini. "Maar één speler zou niet zo'n verschil mogen maken."

  Gevraagd of Kompany op tijd fit zal geraken voor de interlands van België tegen Andorra (10 oktober) en Israël (13 oktober) was Pellegrini somber gestemd: "Ik denk dat het moeilijk zal worden."

  De Chileen beseft wel dat de match tegen Mönchengladbach cruciaal wordt voor City, zeker na de nederlaag tegen Juventus. "Het is niet de finale, maar wel bijna net zo belangrijk. Toch vind ik niet dat we gefaald hebben in Europa. We hebben gewoon één match verloren."