• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Ik wil niet meer zeuren over de vliegtuigreis"

  AA Gent speelt morgenavond tegen Zenit Sint-Petersburg.

  Op zijn perspraatje voor de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg kon Hein Vanhaezebrouck niet om hét gespreksonderwerp van de dag dribbelen: de lange reis naar Rusland. "Zolang we vanavond een goeie nachtrust hebben, is er geen man overboord", zegt de Gent-coach.

  Hein Vanhaezebrouck had zich wellicht iets anders voorgesteld van zijn eerste Champions League-verplaatsing met AA Gent. De Belgische kampioen heeft door de vele vertragingen een bewogen dag achter de rug.

  "Je probeert alles altijd zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar door omstandigheden waar je geen controle over hebt, lukt dat niet", vertelde Vanhaezebrouck op zijn gesprekje met de media.

  "Het is nu gebeurd. Ik wil er ook niet meer over zeuren", klonk het nog. "Zolang we vannacht een goede nachtrust hebben, is er geen man overboord."

  Door de lange vliegtuigreis is het programma van de kampioen wel door elkaar geschud. "We wilden vanmiddag voor de training nog even rusten. En de jongens die niet op de spelerslijst van de Champions League staan, wilde ik laten trainen."

  "Maar door die tussenstop in Vilnius moeten we gewoon alles een beetje sneller doen. Sneller eten, sneller trainen en daarna snel in bed."

  "Zenit heeft ook zwakheden"

  Over naar het sportieve luik. Zenit ging op de eerste speeldag verrassend winnen bij Valencia: 2-3. Wat heeft Vanhaezebrouck van die wedstrijd geleerd?

  "Zenit heeft enorm veel individuele kwaliteiten. Dat hebben we ook tegen Valencia gezien. De Spanjaarden domineerden de wedstrijd, maar enkele stevige tegenstoten deden hen de das om", weet Vanhaezebrouck.

  "Als Zenit dinsdag top is, dan wordt het moeilijk voor ons. Maar zij hebben ook hun zwakheden die we zo goed mogelijk proberen uit te buiten."