• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luis Enrique: "Messi blijft positief en moedigde ons zelfs aan"

  Messi heeft een ligament in zijn linkerknie gescheurd.

  Barcelona-coach Luis Enrique is op een persconferentie naar aanleiding van de Champions League-wedstrijd van Barcelona tegen Bayer Leverkusen nog eens teruggekomen op de blessure van Lionel Messi. "Een speler als Messi vervangen is onmogelijk."

  Lionel Messi heeft vorige zaterdag tegen Las Palmas een ligament in zijn linkerknie gescheurd. Barcelona zal een tweetal maanden zonder zijn topspits moeten spelen.

  "Messi is onvervangbaar, maar het is een uitdaging voor Barcelona om competitief te zijn zonder onze beste speler", legt coach Luis Enrique uit.

  "Het team is gemotiveerd om ook zonder hem resultaten te halen. Een speler als Messi vervangen is onmogelijk, maar ook zonder hem kunnen we op een hoog niveau spelen."

  Messi gaat goed om met zijn blessure volgens Luis Enrique. "Gisteren is hij nog langs geweest op de club voor enkele onderzoeken. Hij blijft positief en heeft ons aangemoedigd voor de komende wedstrijden."

  Als het herstel goed verloopt, kan Messi mogelijk net op tijd weer inzetbaar zijn voor de Clasico tegen Real Madrid op 21 november.

  Rakitic: "We hebben Messi nodig"

  Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic bevestigt dat Lionel Messi er zeker niet verslagen bijzat na zijn blessure. "We hebben geen glimlach gezien, maar ondanks de omstandigheden is hij heel strijdvaardig."

  "Ik hoop dat zijn herstel sneller verloopt dan verwacht, want we hebben Messi nodig in elke wedstrijd."