Ga naar de inhoud

"Dopingpaarden" van jumpingkampioen Guerdat vrijgesproken

 ma 28 september 2015 13:46
Steve Guerdat kroonde zich in 2012 tot olympisch kampioen.
De Zwitserse olympische kampioen Steve Guerdat is vrijgesproken van dopinggebruik. Dat maakte de internationale ruitersportfederatie FEI bekend vandaag. De positieve dopingtesten van zijn paarden Nino en Nasa werden veroorzaakt door besmet voeder.

De 33-jarige Guerdat werd in juli voor twee maanden geschorst. Bij controles van zijn paarden Nino en Nasa na de wedstrijd in La Baule werden de verboden stoffen codeïne en oripavine aangetroffen. Dat zijn morfine-achtige middelen.

De schorsing van Guerdat werd al snel opgeheven omdat hij zijn onschuld kon bewijzen, maar zijn paarden bleven wel geschorst. Ook dat springverbod is nu opgeheven.

Guerdat reageert opgelucht. "Ik ben blij vrijgesproken te zijn. Het aangebrachte bewijs toonde aan dat die middelen in het voedsel geraakten, hetgeen heel uitzonderlijk is."

Met het paard Nino werd Guerdat nog olympisch kampioen in Londen in 2012.

De vader van Steve Guerdat, Philippe Guerdat, was zelf een voormalig springruiter en tot 2013 bondscoach van de Belgische springruiters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.