• home
 • video
 • pas verschenen

  Debusschere: "Mijn reactie op Twitter was fout"

  De onderwerp van de discussie: de val van Groenewegen.

  Jens Debusschere heeft zich verontschuldigd bij Dylan Groenewegen, die door een vermeend manoeuvre van Debusschere in de sprint van Koolskamp Koers zijn knieschijf heeft gebroken. De Lotto-Soudal-renner voegt er in één adem aan toe dat zijn reactie op Twitter er eentje was uit ontgoocheling.

  De feiten zijn intussen bekend: in de sprint van het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp probeerde Dylan Groenewegen zich door een minuscule opening tussen Jens Debusschere en de afsluiting te wringen.

  Dat lukte niet, volgens de jury mede door een beweging van Debusschere, waarna Groenewegen hard tegen het asfalt smakte. De jonge Nederlander brak zijn knieschijf bij de valpartij.

  "Ik voel mij uiteraard absoluut niet goed bij de situatie", zegt Debusschere nu over de val en zijn declassering. "De val en de gevolgen voor Dylan zijn erger dan de gemiste overwinning voor mezelf."

  De ex-Belgische kampioen heeft intussen ook contact gehad met Dylan Groenewegen en Michael Boogerd, zijn ploegleider bij Roompot.

  "Ik wilde hem en zijn ploeg laten weten dat ik dit niet gewild heb, dit uiteraard niet met opzet gedaan heb en niet de intentie had op welke manier dan ook de spurt te beïnvloeden. We hebben het ook kort gehad over de sprint op zich waarbij ik vond dat er onvoldoende plaats was om te passeren."

  "Ik apprecieer ten zeerste de manier waarop Michael en Dylan gereageerd hebben. Hij is jong en talentvol, ik wil niet de reputatie krijgen unfair te strijden voor resultaten. We komen elkaar ongetwijfeld nog vaak tegen in de toekomst en ik hoop dat hier niks van blijft hangen."

  "Mijn reactie op Twitter was er een uit ontgoocheling"

  Debusschere had het ook nog even over de opmerkelijke tweet die hij verstuurd had na de val. "Bedankt Dylan Groenewegen, om het voor ons allebei te verknoeien. Ik zou me excuseren als ik iets fout gedaan had, maar dat was niet het geval. Hoe dan ook hoop ik dat je oke bent", was zijn boodschap.

  "Mijn reactie op Twitter kort na de koers was er een uit ontgoocheling, maar was fout", zegt Debusschere nu. "Zoals eerder gezegd leggen we ons neer bij het verdict van de wedstrijdjury."