• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwemfederatie wil onderzoek naar virussen in water van Rio

  Er wordt ook ongelooflijk veel afval uit het water in Rio gehaald.

  De waterkwaliteit in Rio wordt al langer in vraag gesteld. De internationale zwemfederatie FINA wil nu dat het water getest wordt op virussen omdat er gevaar zou bestaan voor de gezondheid van de zwemmers.

  De organisatoren van de Olympische Spelen van 2016 houden al een tijdje vol dat tests niet nodig zijn omdat er niets mis is met het water in Rio. Toch wil FINA nu dat er gecheckt wordt of er niet te veel rioolwater in de zee aanwezig is dat de gezondheid van de atleten in gevaar brengt.

  "Voor ons is het erg belangrijk dat alle atleten in een omgeving vrij van bacteriën en virussen kunnen sporten", laat FINA weten. De organisatie van de Spelen laat weten dat het water aan Copacabana onderzocht wordt. Dat enkele zeilers na het test-event van augustus ziek geworden zouden zijn, doet FINA wel af als geruchten. "Maar we blijven het in de gaten houden, samen met de organisatie."

  Niet alleen de openluchtzwemmers zullen in het zeewater aan het Copacabanastrand in actie komen. De Braziliaanse organisatie wil ook het schoonspringen, waterpolo en synchroonzwemmen in open lucht organiseren.