• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweedeklasser Seraing krijgt zware straf van de FIFA

  Seraing mag twee jaar geen spelers aantrekken.

  De wereldvoetbalbond FIFA heeft tweedeklasser Seraing zwaar gesanctioneerd voor inbreuken tegen "third party ownership". Seraing moet een fikse boete betalen en mag de komende vier transferperiodes geen spelers aantrekken.

  "Third party ownership", kortweg TPO, is een veel gebruikte clausule bij transfers. Een derde partij investeert in de economische rechten van een speler om een meerwaarde te creëren bij een latere transfer van die speler.

  Het Uitvoerend Comité van de FIFA besliste in december vorig jaar om paal en perk te stellen aan het gebruik van TPO, iets wat vooral schering en inslag was in Latijns-Amerika.

  Seraing heeft volgens de FIFA echter inbreuken gepleegd tegen het reglement rond "third party ownership" en wordt daarvoor gestraft. De tweedeklasser moet een boete van 136.743 euro betalen en mag de komende twee seizoenen geen inkomende transfers afronden.