Ga naar de inhoud

"Onze spelers zijn minstens even goed als de Argentijnen"

 wo 16 september 2015 18:23
De Belgische nummer 1 David Goffin (l) en kapitein Johan Van Herck (r)
De Belgische tennisspelers staan voor een belangrijke afspraak. Komend weekend spelen ze de halve finales van de Daviscup. "We zijn vol vertrouwen", blikt kapitein Johan Van Herck vooruit naar de ontmoeting. "Het gaat weer beter met me", zegt de Belgische nummer 1 David Goffin, die ziek terugkeerde uit de Verenigde Staten.

Kapitein: "Voordelen uitbuiten"

"Wij spelen thuis", vertelt kapitein Johan Van Herck. "En we hebben de ondergrond gekozen die ons momenteel goed ligt (hardcourt, red). Dat zijn voordelen die we moeten uitbuiten."

"Onze tegenstander kan een sterke ploeg opstellen, maar onze spelers zijn minstens even goed als de Argentijnen. We zijn vol vertrouwen."

"We weten dat we die ontmoeting kunnen winnen. We gaan die uitdaging aan, we gaan er 100 procent voor. Er zullen geen excuses zijn op het einde."

Hoe schat Van Herck de kansen in? Fiftyfifty? "Moeilijk te zeggen, het mag iets meer zijn voor ons."

De kapitein zegt al te weten wie hij vrijdag wil opstellen, maar houdt die namen nog voor hem. "Dat wil ik eerst nog bespreken met de medische staf en de spelers zelf."

Vorst Nationaal is niet uitverkocht voor de halve finale in de Daviscup. "Het is aan ons om vrijdag een sterke prestatie neer te zetten. Dan zullen de fans zin krijgen om zaterdag en zondag te komen supporteren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belgische nummer 1: "Gaat weer beter"

Sterkhouder David Goffin keerde ziek terug van de US Open. "Het gaat beter", zegt de nummer 15 van de wereld. "Ik had wat last van een jetlag, maar ik heb enkele dagen kunnen recupereren. Nu gaat alles fysiek goed."

België speelde voor het laatst een halve finale in 1998. De Argentijnen stonden de voorbije tien jaar drie keer in de finale (in 2006, 2008 en 2011), maar slaagden er nog niet in om de landenbeker voor mannenteams te winnen.

"De Daviscup is heel belangrijk voor hen. Ze zijn met een grote entourage naar België afgezakt", weet Goffin.

"Ze spelen heel goed en overtreffen zich vaak in de Daviscup. Deze matchen zijn ook heel anders dan die op het individuele circuit. We gaan ons uiterste best doen."

Halve finales Daviscup: België - Argentinië

Programma:

  • Vrijdag 14u: twee enkelwedstrijden
  • Zaterdag 16u: dubbelwedstrijden
  • Zondag 14u: twee enkelwedstrijden

België:

  • David Goffin (ATP-15)
  • Steve Darcis (ATP-64)
  • Ruben Bemelmans (ATP-87)
  • Kimmer Coppejans (ATP-105)

Argentinië:

  • Leonardo Mayer (ATP-39)
  • Federico Delbonis (ATP-65)
  • Diego Schwartzman (ATP-68)
  • Carlos Berlocq (ATP-137)

Plaats: Vorst Nationaal
Ondergrond: hardcourt (greenset)