• home
 • video
 • pas verschenen

  Trek geeft Bobridge nieuwe kans in WorldTour

  Jack Bobridge won dit jaar een rit in de Tour Down Under.

  Jack Bobridge rijdt volgend seizoen weer bij de grote jongens. De 26-jarige Australiër,die zowel op de piste als op de weg uit de voeten kan, ruilt het continentale Team Budget Forklifts voor Trek.

  Bobridge, die op de piste al WK- en olympische medialles won, begon zijn profcarrière in 2010 veelbelovend bij Garmin. Hij was toen net wereldkampioen tijdrijden bij de beloften geworden (foto). In 2011 werd hij kampioen van zijn land op de weg.

  Orica-GreenEdge nam hem in 2012 over van Garmin en daarna volgden nog twee jaren bij de Nederlandse ploeg Belkin. Met het oog op de Spelen van 2016 verhuisde hij dit jaar weer naar eigen land, maar volgend jaar vindt hij de WorldTour terug.

  "Het is geweldig dat Trek me de kans geeft om weer in de WorldTour en in Europa te koersen. Ik heb veel goeds gehoord over het team. Mijn programma is nog niet uitgestippeld, maar ik zal me focussen op tijdritten en in ontsnappingen proberen mee te gaan", luidt het in een persbericht.

  Bobridge liet in de winter nog van zich horen door een gooi te doen naar het werelduurrecord. Met 51,300 km strandde hij echter op een halve kilometer van het toenmalige record van Matthias Brändle (51,852).