• home
 • video
 • pas verschenen

  Olds wint de bloemen in La Course by Vuelta, Druyts is achtste

  Olds laat iedereen achter zich in een sprint.

  De Amerikaanse Shelley Olds heeft in Madrid La Course by Vuelta gewonnen, een criterium in de straten van de Spaanse hoofdstad. Olds was de snelste in een pelotonsprint. Kelly Druyts was de beste Belgische op een achtste plaats.

  In de straten van Madrid kregen de vrouwen vijftien plaatselijke rondes van net geen zes kilometer voor de wielen. Heel wat vrouwen voelden zich geroepen om in de aanval te gaan. Ook de Belgische ploegen Lotto-Soudal en Topsport Vlaanderen-Pro Duo waren bedrijvig.

  Op dertig kilometer van de streep kreeg Silvia Valsecchi dan toch wat ruimte. De Italiaanse kreeg twintig seconden cadeau, maar de sprintersploegen maakten de aanval ongedaan. Het sein voor onder meer Kelly Van den Steen om te proberen een sprint nog te vermijden.

  Het jagende peloton liet niet begaan een haalde de vluchters allemaal terug. Van den Steen maakte van de samensmelting gebruik nog even voorop te rijden, maar de sprint kwam er toch. Daarin toonde Olds zich de sterkste, voor Bronzini en Wild. Kelly Druyts sprintte naar een achtste plaats.