• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibaut Courtois staat voor lange revalidatie na knieoperatie

  Thibaut Courtois blesseerde zich woensdag op training.

  Pech voor Thibaut Courtois en Chelsea. De doelman van de Rode Duivels heeft zich woensdag op training geblesseerd aan zijn rechterknie en moet enige tijd langs de zijlijn toekijken. Courtois werd donderdag al geopereerd en staat nu voor een lange revalidatie. "Hoe lang hij precies buiten strijd zal zijn, dat weet ik nog niet", zegt coach José Mourinho.

  Courtois kon woensdag op de training met het oog op het duel met het Everton van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas plots niet meer verder en moest het veld verlaten.

  Op zijn wekelijkse persbabbel wou Chelsea-trainer José Mourinho vandaag niet al te veel kwijt over de aard van de blessure en de behandeling ervan.

  Na een update door Chelsea blijkt nu dat Courtois gisteren (donderdag) al geopereerd werd aan de meniscus van zijn rechterknie. Die werd opnieuw succesvol vastgehecht en nu staat het sluitstuk van de Rode Duivels voor een lange revalidatie.

  "We kunnen nog niet zeggen wanneer Thibaut weer fit zal zijn", liet Mourinhou optekenen. "Maar we denken dat we hem lange tijd zullen moeten missen. Ik hoop wel dat het niet al te lang duurt."

  "Het is jammer voor Thibaut en voor de ploeg, want het is een flinke klap wanneer de beste doelman van de wereld geblesseerd raakt."

  "Maar met Begovic hebben we een prima keeper om hem te vervangen. En vanaf volgende week praat ik niet meer over Courtois, want ik praat nooit over mijn geblesseerde spelers."

  Tweet:

  De andere Rode Duivels zijn hun keeper niet vergeten: